NBA: Dvije izjednačene serije, Nuggetsi sigurni protiv Timberwolvesa

0
Radiosarajevo.ba
NBA: Dvije izjednačene serije, Nuggetsi sigurni protiv Timberwolvesa
Foto: EPA - EFE / Nikola Jokić

U NBA ligi odigrana su još tri duela playoffa, a pobjede su upisali Memphis Grizzliesi, Milwaukee Bucksi i Denver Nuggetsi. 

Najzanimljiviji meč noći je svakako bio onaj između Los Angeles Lakersa i Memphis Grizzliesa. Pobjedu i izjednačenje u seriji dobili su Grizzliesi, rezultatom 103-94, a izdvojio se Xavier Tillman s 22 poena i 13 skokova. U poraženim Lakersima, najbolji je bio LeBron James s 28 poena i 12 skokova. 

Milwaukee Bucksi upisali su pobjedu protiv Miami Heata i izjednačili seriju, a rezultat je glasio 138-122. Najbolji u odsustvu Giannisa Antetokounmpa bio je Jrue Holiday s 24 poena i 11 asistencija, dok je Heat predvodio Jimmy Butler s 25 poena. 

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

U posljednjoj utakmici noći, Nuggetsi su rutinski porazili Minnesota Timberwolvese, 122-113. Najbolji u redovima Nuggetsa bio je Jamal Murray s 40 poena, a u Minnesoti se izdvojio Anthony Edwards s 41 poenom i tri blokade. 

Program se nastavlja i večeras, a igraju Brooklyn Netsi protiv Philadelphia 76ersa (0:2 u seriji), Golden State Warriorsi protiv Sacramento Kingsa (0:2 u seriji), te Los Angeles Clippersi protiv Phoenix Sunsa (1:1 u seriji). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije