NBA: Sunsi i Cavsi izjednačili, Boston korača ka drugoj rundi playoffa

0
Radiosarajevo.ba
NBA: Sunsi i Cavsi izjednačili, Boston korača ka drugoj rundi playoffa
Foto: EPA - EFE / Boston Celtics

U NBA noći iza nas odigrane su tri utakmice, a svoje playoff serije su izjednačili Phoenix Sunsi protiv Los Angeles Clippersa i Cleveland Cavaliersi protiv New York Knicksa, dok su Boston Celticsi došli do druge pobjede protiv Atlanta Hawksa. 

Prva utakmica večeri igrala se u Bostonu, a domaći Celticsi su bez problema porazili Hawkse, 119:106. Najbolji u redovima Kelta bio je Jayson Tatum s 29 poena, deset skokova i šest asistencija, dok se u Hawksima izdvojio Dejounte Murray s 29 poena, šest skokova i šest asistencija. 

Drugi meč bio je odigran u Clevelandu, a Cavsi su vratili seriju protiv Knicksa na egal, pobjedom 107:90. Do pobjede ih je vodio Darius Garland s 32 poena i sedam asistencija, dok je u Knicksima najbolji bio Jalen Brunson s 20 poena. 

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Najzanimljiviji meč večeri odigrao se u Phoenixu, gdje su Sunsi izjednačili seriju protiv Clippersa, a rezultat je bio 123:109. Najbolji u redovima Sunsa bio je Devin Booker s 38 poena i devet asistencija, dok je Kawhi Leonard predvodio Clipperse s 31 poenom, osam skokova i sedam asistencija. 

Na programu NBA playoffa večeras su utakmice Memphis Grizzlies-Los Angeles Lakers, Milwaukee Bucks-Miami Heat i Denver Nuggets-Minnesota Timberwolves

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije