Uzbudljivi susreti NBA doigravanja: Denver 'ponizio' Minnesotu, Clippersi bolji od Phoenixa

0
Radiosarajevo.ba
Uzbudljivi susreti NBA doigravanja: Denver 'ponizio' Minnesotu, Clippersi bolji od Phoenixa
Foto: Twitter / Jimmy Butler

Nastavljene su uzbudljive predstave u NBA doigravanju, a noć sa nedjelje na ponedjeljak ponudila nam je tri susreta koja nagovještavaju dramu u play-offu najjače košarkaše lige na svijetu.

Miami Heats je u gostima iznenađujuće savladao Milwaukee Buckse u prvoj utakmici serije na istoku. Tim sa Floride slavio je rezultatom 130:117 i osigurao 'break' u prvom susretu.

U ekipi Bucksa Khris Middleton je ubacio 33 poena, dodao devet skokova i četiri asistencije, dok je prvo ime Miamia zasigurno bio Jimmy Butler sa double-double učinkom od 35 poena, 11 asistencija pet skokova.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pobjedu u gostima smo vidjeli i u susretu Phoenix Sunsa i LA Clippersa. Gosti iz Los Angelsea upisali su trijumf rezultatom 115:110 i poveli sa 0:1 u seriji play-offa na zapadu.

Kawhi Leonard je odigrao izvanrednu partiju gdje je postigao 38 poena, dodao pet skokova i pet asistencija u redovima pobjedničkog tima.

Kevin Durant je kod Sunsa završio meč sa double-double učinkom od 27 poena i 11 asistencija, imao je i devet skokova, ali to nije bilo dovoljno Sunsima koji će morati tražiti popravni u narednom meču.

Denver Nuggetsi su došli do lagane pobjede nad Minessota Timberwolvesima rezultatom 109:80.

Razliku kojom su osigurali pobjedu u ovom duelu Nuggetsi su napravili u trećoj dionici koju su dobili rezultatom 32:14 i tako otišli i na više od 30 poena razlike.

Jamal Murray je bio najefikasniji kod Denvera sa postignutih 24 poena, a imao je i osam skokova i asistencija. Dobru partiju je pružio i centar iz Srbije Nikola Jokić sa 13 poena, 14 skokova i šest asistencija.

Rezultati play-off serije:

Istok:

Milwaukee Bucks (1) - Miami Heat (8) 0:1

Cleveland Cavaliers (4) - New York Knicks (5) 0:1

Boston Celtics (2) - Atlanta Hawks (7) 1:0

Philadelphia 76ers (3) -Brooklyn Nets (6) 1:0

 
Zapad:

Denver Nuggets (1) - Minnesota Timberwolves (8) 1:0

Phoenix Suns (4) - Los Angeles Clippers (5) 0:1

Mephis Grizzlies (2) -LA Lakers (7) 0:1

Scaramenot Kings (1) - Golden State Warrios (6) 1:0

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije