NBA legenda velikog srca: Michael Jordan ponovo priskače u pomoć siromašnim

0
Radiosarajevo.ba
NBA legenda velikog srca: Michael Jordan ponovo priskače u pomoć siromašnim
Foto: Xinhua / Michael Jordan

NBA legenda Michael Jordan donirat će 10 miliona dolara za otvaranje dvije nove klinike u svom rodnom gradu Wilmingtonu, u Sjevernoj Karolini.

Klinike, koje bi se trebale otvoriti 2022. godine, opsluživat će neosigurane ili nedovoljno osigurane stanovnike okruga New Hanover, navodi se u saopćenju iz Novant Healtha, regionalnog zdravstvenog sistema.

"Svako bi trebao imati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, bez obzira gdje živi ili ima li osiguranje ili ne.

Wilmington zauzima posebno mjesto u mom srcu i zaista me raduje to što mogu vratiti zajednici koja me podržavala tokom života", kazao je Jordan.

Ovo nije prvi put da Jordan, koji je vlasnik Charlotte Hornets, priskače u pomoć svojoj zajednici, piše CNN.

Jordan je 2017. godine Novant Healthu dao 7 miliona dolara za otvaranje dvije klinike u Charlotteu. Donacija je došla uz obećanje da će pomoći zajednicama s malo ili nimalo zdravstvene zaštite.

Prva porodična medicinska klinika Novant Health Michael Jordan otvorena je u oktobru 2019. Prošle godine je služila kao lokacija za testiranje na COVID-19.

Prošlog oktobra, šestestruki NBA prvak ponovo se udružio s Novant Healthom kako bi otvorio drugu medicinsku kliniku u Charlotteu u Sjevernoj Karolini.

Do danas su dvije klinike za više od 4.500 pacijenata pružile usluge zdravstvene zaštite i socijalne podrške najugroženijim.

Carl Armato, predsjednik i izvršni direktor Novant Healtha, rekao je da je pandemija pogoršala stanje kada je u pitanju pravičnost u zdravstvu, te da stoga mnogo cijene Jordanovu nepokolebljivu posvećenost da im pomogne pružiti njegu svima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije