On je vanzemaljac u svemu: Jordan ulovio ribu od 200 kilograma

Radiosarajevo.ba
On je vanzemaljac u svemu: Jordan ulovio ribu od 200 kilograma
FOTO: Facebook / Michael Jordan

Sve što najbolji košarkaš, a za mnoge i najbolji sportista svih vremena Michael Jordan (57) napravi, ulazi u mit. Ludilo je počelo sredinom '80-ih i ne staje, prenosi 24sata.hr.

Sad ispada da je čovjek vrhunski i u ribolovu. Na turniru u Morehead Cityju (u rodnoj Sjevernoj Karolini) zajedno sa svojom posadom ulovio je sabljarku od 200,6 kilograma.

Lovio je sa svog broda 'Catch 23' (u bojama Tar Heelsa s kojima je osvojio NCAA naslov), nije mu prvi put da je u Morehead Cityju, ali direktorica takmičenja Crytal Hesmer bila je, blago rečeno, oduševljena:

"Sama činjenica da tu sa nama diše isti zrak u našem gradu je dovoljno oduševljavajuća, a još kad se vratio s takvim ulovom... Cijeli grad je tu zbog njega i svima su osmijesi na licima", kazala je ona.

Nismo ulovili najveću ribu, no sutra idemo po pobjedu, komentirao je Jordan u svom klasičnom stilu 'Pobjeda ili ništa'.

"Odrastao sam 150 kilometara odavde, u Wilmingtonu. Dugo je prošlo od zadnje posjete Morehead Cityju i stvarno uživam sa starim prijateljima. Zadnje vrijeme češće idem u ribolov, ali... Peto mjesto. To me ne čini sretnim", rekao je Jordan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije