NBA: James Harden slomio srca Celticsa, Sunsi izjednačili protiv Nuggetsa

2
Radiosarajevo.ba
NBA: James Harden slomio srca Celticsa, Sunsi izjednačili protiv Nuggetsa
Foto: Twitter / James Harden

U NBA noći iza nas odigrale su se dvije utakmice playoffa, a do izjednačenja u serijama došli su Philadelphia 76ersi i Phoenix Sunsi. 

Boston Celticsi i Philadelphia 76ersi odigrali su jednu od najuzbudljivijih utakmica u ovogodišnjem doigravanju. Nakon produžetka rezultat je bio 116:115 za 76erse, a heroj večeri bio je James Harden

On je, pored 42 poena, postigao i tricu za pobjedu, nakon što je Jayson Tatum u prethodnom napadu donio vodstvo Celticsima. Najbolji u Celticsima bio je upravo Tatum s 24 poena, 18 skokova i šest asistencija, dok je Hardenu najviše pomogao Joel Embiid s 34 poena i 13 skokova

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

U drugoj utakmici večeri, monstruoznu partiju i rekord karijere pružio je Nikola Jokić, ali su Nuggetsi izgubili od Sunsa, 129:124.

Jokić je imao 53 poena i 11 asistencija, dok je najveću podršku imao u Jamalu Murrayu koji je postigao 28 poena

Sunse su do pobjede predvodili Kevin Durant (36 poena, 11 skokova) i Devin Booker (36 poena, 12 asistencija). 

Večeras na parket izlaze New York Knicks i Miami Heat (2:1 u seriji za Heat, 1:30 sati po našem vremenu) te Golden State Warriorsi i Los Angeles Lakersi (2:1 u seriji za Lakerse, 4:00 sata po našem vremenu). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije