Musa ugovor potpisuje početkom jula, plaća još uvijek nije poznata

Radiosarajevo.ba
Musa ugovor potpisuje početkom jula, plaća još uvijek nije poznata
Foto: Facebook / Džanan Musa s komesarom NBA lige na draftu

Jedan od najboljih mladih košarkaša u Europi, reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa početkom jula (4. ili 5. juli), potpisat će u Las Vegasu ugovor s Brooklyn Netsima, ekskluzivno saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Od izvora bliskih Džananu Musi doznajemo i kako se trenutno naš mladi košarkaš nalazi u New Yorku gdje trenira privatno s jednim od najboljih playmakera koji su igrali u Europi. Argentinac Pablo Prigoni najveći je trag ostavio u španskoj ACB ligi, prije svega Baskoniji, gdje je dijelio svlačionicu s Mirzom Teletovićem četiri godine.

Baš kao i Teletović u NBA ligu odlazi 2012. godine, a od 2018. je asistent u Brooklyn Netsima. Upravo zbog toga Musa individualno trenira s Argentincem i čeka potpis ugovora, a kakav će ugovor dobiti to još uvijek nije poznato, ako je vjerovati ljudima bliskim košarkašu iz Bihaća.

Biznis magazin Forbes napravio je projekciju prosečnih plaća novih NBA igrača, među kojima je i Musa. Tako bi po Forbesu Musa za četiri godine ugovora s Netsima trebao zaraditi 9.357.364 dolara. Da li će takav ugovor i dobiti, ostaje da se vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije