Musa nakon slavlja protiv Izraela: Moramo zadržati timski duh

Radiosarajevo.ba
Musa nakon slavlja protiv Izraela: Moramo zadržati timski duh
Fenomenalnim preokretom juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine stigla je do pobjede nad selekcijom Izraela u prvom kolu Europskog prvenstva u Turskoj. Najefikasniji igrač u našim redovima bio je Džanan Musa sa 24 poena.

Postigavši 24 poena na veoma dramatičnoj utakmici, Musa je zajedno sa Čamparom, koji je postigao 23 poena, te Marićem i Gegićem koji su dodali po 14 poena, vodio reprezentaciju BiH do pobjede pri rezultatu 103:102.

Zaista zasluženo, mladi bh. košarkaši upriličili su veliko slavlje nakon pobjede nad Izraelom, a nakon što su se malo smirile strasti Džanan Musa, ponajbolji igrač ove mlade reprezentacije BiH, izjavio je za RedBull.ba da su njegovi saigrači i on uspjeli izvući pobjedu nakon katastrofalnog prvog poluvremena i da u takvom, borbenom ritmu treba da nastave nastup na ovom Europskom prvenstvu.

"Mislim da je ovo jedan jako dobar put, gdje su svi igrači uključeni i gdje svim igračima vjeruje. Ovaj put i naš timski duh treba da ostanu i da nastavimo ovako igrati", kazao je Musa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije