Reprezentacija i definitivno oslabljena: Sikiraš propušta EP u Turskoj

Fena
Reprezentacija i definitivno oslabljena: Sikiraš propušta EP u Turskoj
Njegoš Sikiraš, koji se u utorak povrijedio na posljednjoj pripremnoj utakmici juniorske košarkaške reprezentacije BiH i definitivno će propustiti Europsko prvenstvo koje uskoro počinje u turskom gradu Samsunu.

Jedan od najvažnijih igrača u našoj juniorskoj reprezentaciji povrijedio je tetivu prsta desne ruke i naloženo mu je mirovanje naredne tri do četiri sedmice, zbog čega neće moći nastupiti u državnom dresu na predstojećem prvenstvu u turskom Samsunu, saopćili su iz Košarkaškog saveza BiH.

Dijagnozu koju su postavili ljekari u bolnici u Samsunu potvrdio je i ljekarski tim koji je danas hitno pregledao Sikiraša, kako bi izvršili još jednu provjeru u nadi da su prvobitne prognoze netačne.

Stručni štab reprezentacije BiH do posljednjeg momenta je čekao potvrdu o stepenu povrede Njegoša Sikiraša, te je odlučio da zbog kratkoga vremenskog perioda do prve utakmice neće uputiti naknadne pozive igračima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije