Bh. košarkaški juniori poraženi od Turske: Povrijedio se Sikiraš

Radiosarajevo.ba
Bh. košarkaški juniori poraženi od Turske: Povrijedio se Sikiraš
Pred sam početak Europskog prvenstva, juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je odigrala posljednji pripremni meč.

Utakmica koju su u gradu Samsunu odigrali protiv domaćina Europskog prvenstva, reprezentacije Turske, završena je loše po izabranike Josipa Pandže, koji su nažalost poraženi u ovom susretu.

Već na samom startu susreta domaća selekcija pokazala je da je za nijansu bolja, te su prvu četvrtinu uspjeli da završe sa pola koša prednosti, pri rezultatu 22:21. Ipak, druga dionica pripala je bh. košarkašima, koji su na krilima Džanana Muse uspjeli da stignu do blagog preokreta, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 37:42 u korist reprezentacije BiH.

Vrijedi napomenuti da je sjajno prvo poluvrijeme odigrao Džanan Musa, koji je za 20 minuta igre ubacio isto toliko poena, ali i to da je bh. reprezentacija doživjela veliki hendikep nakon što je početkom druge četvrtine jedan od ponajboljih pojedinaca u igri Njegoš Sikiraš povrijedio ruku.

Drugo poluvrijeme utakmice donijelo je nevjerovatan pad u igri gostujuće reprezentacije, što je Turska iskoristila kako bi napravila potpuni preokret u susretu i stigla do pobjede. Treća četvrtina je bila posebno kobna, jer su Turci često stizali i do dvocifrene prednosti, što naši košarkaši nisu uspjeli stići ni do kraja utakmice, te je rezultat na kraju glasio 79:71 u korist Turske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije