Pandža: Znamo da se mnogo očekuje od nas, ali idemo po redu

Fena
Pandža: Znamo da se mnogo očekuje od nas, ali idemo po redu
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutrašnjom utakmicom protiv selekcije Izraela bit će jedna od četiri reprezentacije koje otvaraju Europsko juniorsko prvenstvo u turskom gradu Samsunu.

Od generacije koja je osvojila evropsko kadetsko prvenstvo i zlato na olimpijadi mladih u Gruziji, javnost u BiH očekuje mnogo, a toga je svjestan i selektor Pandža

"Znamo da se od nas očekuje mnogo, imamo kvalitet za dobar rezultat, ali ne želimo davati obećanja. Grupa je teška, protivnici su kvalitetne reprezentacije i sigurno je da će biti teško, a prvi cilj nam je da prođemo grupu", izjavio je selektor BiH. 

Bosna i Hercegovina će na prvenstvu Evrope nastupiti u grupi C, zajedno s Litvanijom, Latvijom i Izraelom, a prvi meč igrat će sutra u 12 sati po srednjoevropskom vremenu protiv vršnjaka iz Izraela.

"Protivnici su teški, Litvanija i Latvija imaju odlične omladinske selekcije, a mi u ovom trenutku razmišljamo samo o Izraelu protiv kojeg igramo prvi i vjerovatno najvažniji meč. To je šuterska ekipa koja po utakmici šutira i po 30 trojki. Gledali smo njihove pripremne mečeve protiv Finske i Rusije, obje su pobijedili. Moramo spriječiti njihove trojke iz tranzicije. Probaćemo nametnuti naš ritam i ostvariti dobar rezultat na otvaranju evropskog prvenstva", naveo je selektor BiH. 

Loša vijest za Pandžu je povreda Njegoša Sikiraša, na kojeg neće moći računati na ovom takmičenju. Sikiraš je povrijedio tetive prsta desne ruke i ljekari su mu naložili mirovanje u naredne tri-četiri sedmice.

Pandža na njegovo mjesto zbog kratkog vremenskog intervala neće zvati drugog igrača, tako da će na raspolaganju imati 11 mladih košarkaša koji se već nalaze u Samsunu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije