Musa iz SAD-a otkrio zbog čega je uzeo dres sa brojem 30 i koji je naredni

A. S.
Musa iz SAD-a otkrio zbog čega je uzeo dres sa brojem 30 i koji je naredni
Džanan Musa polako sumira svoje prve utiske sa predstavljanja u Brooklynu.

Jedan od najboljih mladih igrača Europe, koji je u noći sa četvrtak na petak, stavio potpis na ugovor sa NBA timom iz predgrađa New Yorka, odlučio je da za portal Radiosarajevo.ba podijeli te prve dojmove iz Sjedinjenih Američkih Država.

Musa je već na samom predstavljanju oduševio američke novinare, ali i brojne ljubitelje košarke koji su imali priliku da ga slušaju. Osim što je sjajno govorio, rođeni Bišćanin je imao i vremena za šalu kada je rekao "da se sa prvim susretom sa košarkaškom loptom odmah zaljubio u nju i kazao da će je oženiti".

"Zaista je to tako. Moja ljubav prema košarci je od samog rođenja i to se neće do kraja promijeniti. S vremenom sam zavolio nogomet, postao veliki navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, ali to je ljubav nakon košarke", kaže Musa za Radiosarajevo.ba.

Musa je u Brooklyn Netsima zadužio dres sa brojem 30. Za naš portal je otkrio da ovaj broj za njega nema nikakvu sentimentalnu vrijednost.

"Prvo sam tražio da mi daju jedan od brojeva 3, 13, 31 ili 33. Na žalost, sva četiri su bila zauzeta.  Iz razloga što nije slobodan nijedan od ova četiri izabrao sam 30. Bitno mi je bilo samo da ima brojku tri u sebi, tako da ću sada nositi 30, a nadam se da će naredni biti 13", dodao je Musa. 

On je otrkio i jednu važnu informaciju. Već na startu ona ga svrstava u jednu vrstu zvijezde.

"Neću igrati Ljetnu ligu, već ću odmah se priključiti prvom timu. Sreo sam mnoge zvijezde NBA ligi, s nekimka sam od njih razmijenio telefonske brojeve. Svi se zaista brinu o meni", dodao je Musa, prije nego je krenuo za Bosnu i Hercegovinu, gdje bi se u ponedjeljak trebao priključiti pripremama košarkaške reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije