Mlade bh. košarkašice otputovale na Eurobasket

Fena
Mlade bh. košarkašice otputovale na Eurobasket
Ženska juniorska košarkaška U-20 reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je preko Beča otputovala za portugalski Matosinhos, gdje će od 8. do 16. jula nastupiti na evropskom prvenstvu A divizije.

Juniorke BiH sinoć su posjetile starije koleginice koje su im poželjele sreću, a podrška je stigla i od juniora koji se pripremaju za Eurobasket u Slovačkoj.

"Zaista smo imali bezrezervnu podršku svih oko nas - počev od ljudi iz Saveza, pa sve do reprezentativnih kolega iz svih bh. selekcija. Što se tiče samih priprema, djevojke su zaista kvalitetno trenirale i smatram da smo ono što smo trebali i uradili. Sada slijedi ostvarenje najvažnijeg cilja, a to je opstanak u A diviziji. Neće nam biti lako, ove godine nas neće gledati kao autsajdera, što je možda bio slučaj prošle godine. S obzirom na sistem takmičenja, najvažnija će nam biti ta četvrta utakmica, koja je presudna za sve ekipe. Ukoliko pobijedimo, ulazimo u prvih osam, ukoliko ne... Borba za opstanak do posljednjeg meča. Tu će dosta odlučivati i psihološki momenat, na kome smo radili i radićemo tokom Eurobasketa", istaknula je selektorka Mara Lakić-Brčaninović.

Dodala je da vjeruje u ovaj tim i nada se da će se iz Portugala vratiti sa dobrim rezultatom.

Našu zemlju će na evropskom prvenstvu u Portugalu predstavljat će 12 igračica: Melisa Brčaninović, Nedžla Kovačević, Jovana Marković, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Milina Mišeljić, Sandra Azinović, Lejla Omerbašić, Naida Glotić, Zerina Alispahić, Ivona Krakić i Andrijana Reljić.

Prvu utakmicu na Eurobasketu BiH će odigrati u subotu protiv selekcije Slovenije, a u C grupi nalaze se još i Mađarska i Francuska.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije