Miami Heat na krilima Jimmyja Butlera srušio snove Bostona i zakazao finale NBA lige sa Denverom

1
Radiosarajevo.ba
Miami Heat na krilima Jimmyja Butlera srušio snove Bostona i zakazao finale NBA lige sa Denverom
Foto: Facebook / Miami Heat prvak Istočne konferencije

Košarkaši Miami Heata pobijedili su Boston u sedmoj utakmici finala Istočne konferencije sa 103:84 i sa Denverom će se boriti za naslov šampiona NBA lige.

Heatsi se nisu predali iako su poslije uvjerljivih 3:0 dozvolili Celticsima da ih stignu u seriji. 

Košarkaški fanovi su očekivali da će svjedočiti historijskom preokretu u konferencijskom finali ali su igrači Heata riješeni da ne postanu prvi tim koji je prokockao ogromnu prednost i uspjeli su u svojim namjerama.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Kada je malo ko očekivao da će slaviti u seriji, jer su u istu ušli kao outsideri, srušili su Boston od košarke i deklasirali velikog rivala u seriji o kojoj će se dugo pričati.

Od prvog do posljednjeg minuta u TD Gardenu ekipa Erika Spoelstre bila je dominantna i zasluženo došla do odlučujućeg trijumfa. Domaći su dobili samo treći period i to sa pola koša, da bi ih Miami dokrajčio u posljednjem koji je dobio sa 27:18 i zapečatio njihovu sudbinu.

Every single person in this locker room believed

Posted by Miami Heat on Monday, May 29, 2023

Najbolji u pobjedničkom timu bili su Jimmy Butler sa 28 i Caleb Martin sa 26 poena, dok su u timu Bostona najefikasniji bili Jaylen Brown sa 19 poena uz očajan šut iz igre (8-23) i Derrick White sa 18 poena. Potpuno je podbacio Jayson Tatum koji se zaustavio na skromnom učinku od 14 poena.

Kako je Denver u Zapadnoj konferenciji bio ubjedljivo najbolji tokom regularnog dijela, jasno je da će Nikola Jokić i saigrači imati prednost domaćeg terena.

Jimmy and the Heat get their revenge 😤

JIMMY AND THE HEAT GET THEIR REVENGE ON THE CELTICS 😤 Miami Heat | Boston Celtics

Posted by NBA on ESPN on Monday, May 29, 2023

Početak serije nas očekuje 2. juna, dok će košarkaši Miamia imati dosta manje vremena za odmor i pripremu konačnog okršaja jer su se iscrpili u ovih sedam utakmica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije