Celticsi razbili Philadelphiju u sedmoj utakmici serije i zakazali konferencijsko finale sa Miamijem

0
Radiosarajevo.ba
Celticsi razbili Philadelphiju u sedmoj utakmici serije i zakazali konferencijsko finale sa Miamijem
Foto: Twitter / Jayson Tatum

Boston Celticsi idu u finale Istoka nakon vrhunske partije Jaysona Tatuma sa fenomalnim učinkom od 51 poenom.

U sedmoj utakmici polufinala ponizili su Philadelphia 76erse sa 112:88 i time zakazali konferencijsko finale protiv Miami Heata.

Tatum je s ovim učinkom postavio NBA rekord po broju poena u sedmoj utakmici play-offa. Osim teškog poraza, posebno je bolno po navijače Philadelphije što je ekipa u drugom poluvremenu djelovala kao amaterski tim.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Novi MVP NBA lige Joel Embiid bio je potpuno nebitan faktor na terenu, posebno u trećoj četvrtini kada je Boston slomio utakmicu.

Posljednjih dana puno se rasprava povelo oko toga da li je Embiid zaslužio nagradu za najkorisnijeg igrača lige. Sinoćnja utakmica će definitivno ići u prilog onim fanovima koji su se protivili izboru Embiida za najkorisnijeg igrača najjače košarkaške lige na svijetu.

Utakmica je interesantna bila samo u prve dvije četvrtine. Nakon prve dionice Sixersi imali šest poena prednosti. Vodili su i na ulasku u zadnju minutu prvog poluvremena i to je bilo sve od Philadelphije. Jayson Tatum odlučio je ubiti svaku nadu Sixersa za prolazak u finale Istoka, a u direktnom duelu potpuno je nadigrao MVP-a Joela Embiida.

Najbolji igrač Celticsa Tatum utakmicu je okončao s 51 poenom uz 17-28 šut iz igre, dodao je 13 skokova i pet asistencija. Jaylen Brown dodao je 25 poena, a Al Horford je s 6 poena, 10 skokova i tri blokade.

Embiid je odigrao ispod očekivanja. Zabio je 15 poena uz 8 skokova, ali imao je poražavajući procenat šuta iz igre 5-18. James Harden nije bio ništa bolji, 9 poena i 7 asistencija, a prvi strijelci Sixersa bili su Tobias Harris s 19 i Tyrese Maxey sa 17 poena, prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije