Maestralna partija Jimmyja Butlera: 56 poena u pobjedi protiv Bucksa, Lakersi bolji od Grizzliesa

0
Radiosarajevo.ba
Maestralna partija Jimmyja Butlera: 56 poena u pobjedi protiv Bucksa, Lakersi bolji od Grizzliesa
Foto: Twitter / Jimmy Butler protiv Milwaukee

U susretima NBA lige u noći s ponedjeljka na utorak odigrane su dvije izuzetno zanimljive utakmice. Pobjede su ostvarili Miami Heat i Los Angeles Lakersi.

U prvom susretu večeri, Miami je kao domaćin savladao Milwaukee Bucks sa 119:114 i time došao do velike 3-1 prednosti u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Prvak iz pretprošle sezone i lider Istočne konferencije u regularnom dijelu tako je došao na korak do ispadanja već u prvoj rundi. Poraz je definitvno još bolniji zbog činjenice da im se vratio Giannis Antetokounmpo i da su u trećoj četvrtini imali čak 15 poena prednosti.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Bucksi nisu mogli protiv senzacionalnog Jimmyja Butlera koji je odigrao jednu od najboljih partija u historiji NBA play-offa.

Zvijezda Heata ubacila je 56 poena i postao je tek 29. igrač u historiji lige koji je u doigravanju ubacio 50 ili više poena. Iz igre je šutirao fantastičnih 68 posto a usput je uzeo i devet skokova. Pratio ga je Bam Adebayo s 15 poena.

Na drugoj strani, Antetokounmpo je ostvario triple-double učinak od 26 poena, 12 asistencija i 10 skokova. Na zavidnom nivou je bio i Brook Lopez s 36 poena i 11 skokova.

Ključnom se pokazala serija Miamija od 13:0, kojom su zaostatak od 101:89 pretvorili u vodstvo 102:101.

U drugom večerašnjem dvoboju, Los Angeles Lakersi odbranili su domaći teren i poveli s 3-1 protiv Memphis Grizzliesa.

Bila je to teškom mukom dobijena bitka LeBrona Jamesa i društva. Slavili su sa 117:111 nakon produžetka, koje su izborili poenima Jamesa 0.8 sekundi do kraja.

Gosti su imali priliku za pobjedu, no Davis blokira šut Moranta. U produžecima, dvojbi nije bilo i Lakersi su iskoristili psihološku prednost nakon što su cijelu zadnju četvrtinu bili u minusu.

LeBron je predvodio Lakerse s 22 poena i čak 20 skokova. Austin Reaves dodao je 23 poena, a D'Angelo Russell 17 poena. Kod Grizzliesa Desmond Bane je imao dobar učinak sa 36 poena, a zakazao je Ja Morant s 19 poena, prenosi scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije