LeBron James nosi zastavu SAD na otvaranju Olimpijskih igara

0
Radiosarajevo.ba
LeBron James nosi zastavu SAD na otvaranju Olimpijskih igara
Foto: EPA - EFE / LeBron James

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, LeBron James (39), određen je za muškog nositelja američke zastave na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Parizu koja će se održati u petak, 26. jula, dok će ženska nosteljica zastave biti određena u utorak, objavili su iz američke delegacije.

Najbolji strijelac u historiji NBA lige te osvajač četiri naslova prvaka s tri različite momčadi James će u Parizu nastupiti na svojim četvrtim Igrama, a dosada je osvojio dva zlata (Peking 2008, London 2012) te jednu bronzu (Atina 2004).

"Nevjerovatna je čast predstavljati Sjedinjene Države na globalnoj pozornici, pogotovo u trenutku koji može ujediniti svijet. Za klinca iz Akrona, ova odgovornost znači sve ne samo za mene već i za moju porodicu, svu djecu iz mog rodnog grada, moje saigrače, kolege olimpijce te se ljude širom zemlje koji imaju velike aspiracije. Sport ima moć ujediniti nas i ponosan sam biti dijelom tog važnog trenutka", poručio je James.

Sve je stalo: Otkazani letovi na splitskom aerodromu, ovo su prve informacije

Sve je stalo: Otkazani letovi na splitskom aerodromu, ovo su prve informacije

Nositelji američke zastave na svečanosti otvaranja određuju se izborom samih sportista.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije