Sin LeBrona Jamesa se prijavio na NBA draft

0
Radiosarajevo.ba
Sin LeBrona Jamesa se prijavio na NBA draft
Foto: Fox News / Bronny i LeBron James

Bronny James (19), sin LeBrona Jamesa, prijavio se na ovogodišnji NBA draft.

Bronny će uoči drafta odraditi treninge i sastanke s momčadima te će nakon toga odlučiti hoće li izaći na draft ili će povući prijavu i odraditi još jednu godinu u sveučilišnoj košarci.

Rok za odluku je 16. juni, dok je draft 27. juna.

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Vlada FBiH dala saglasnost za usklađivanje vrijednosti općeg boda, sad iznosi 20,74 KM: Šta to znači

Za Bronnyja se do prije godinu dana predviđalo da bi na ovogodišnjem draftu trebao biti jedan od prvih 10 izbora, no u julu prošle godine doživio je srčani udar na treningu, zbog čega se pet mjeseci nije bavio košarkom.

Utvrđeno je da se James mlađi može nastaviti baviti košarkom, ali je pauza imala uticaja na njega pa je u svojoj prvoj sveučilišnoj sezoni nastupajući za USC imao prosjeke od tek 4.8 poena, 2.8 skokova i 2.1 asistencije, igrajući 19 minuta po utakmici.

Stoga je vrlo upitno hoće li Bronny, ne povuče li prijavu, uopće biti odabran na ovogodišnjem draftu.

Ipak, NBA klubovima on nije privlačan samo zbog svojih košarkaških sposobnosti, nego i zbog marketinškog potencijala, a ujedno i LeBronove želje da zaigra sa svojim sinom u najjačoj ligi svijeta.

LeBron, koji će u decembru napuniti 40 godina, ovog ljeta može postati slobodan igrač ako odbije opciju produženja ugovora na još godinu dana pa je moguće da se neki klubovi nadaju da bi draftovanjem Bronnyja u svoju momčad privukli i LeBrona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije