Ispisana historija NBA lige: LeBron James će igrati sa svojim sinom

0
Radiosarajevo.ba
Ispisana historija NBA lige: LeBron James će igrati sa svojim sinom
Foto: Los Angeles Lakers / LeBron i Bronny James

Los Angeles Lakersi su izabrali Bronnya Jamesa, starijeg sina superstar LeBrona Jamesa, sa 55. izborom na NBA Draftu 2024. godine u četvrtak.

James sada stoji da igra zajedno sa svojim ocem, najboljim strijelcem u historiji NBA lige, gdje bi mogli postati prvi otac-sin dvojac koji igra u isto vrijeme u ligi.

Bronny James je reagovao na svoj draft od strane Lakersa objavom na svojoj Instagram priči, rekavši: "Prezahvalan."

Ministar Ramo Isak poslao novu poruku Miloradu Dodiku

Ministar Ramo Isak poslao novu poruku Miloradu Dodiku

"Bronny je prije svega osoba visokog karaktera. I drugo, on je mladić koji izuzetno naporno radi", rekao je Rob Pelinka, potpredsjednik Lakersa za košarkaške operacije i generalni menadžer, u saopćenju.

"To su kvalitete koje tražimo prilikom drafta igrača i dodavanja u naš razvojni tim u Lakersima. Imali smo odličan trening sa njim gdje je pokazao te kvalitete."

"Što se tiče njegovog radnog etosa, svi smo vidjeli da to živi. Nije osoba koja je ikada išla kraćim putem ili uzimala zdravo za gotovo."

U svojoj jedinoj sezoni na Univerzitetu Južne Kalifornije, igrao je u 25 utakmica, prosječno postižući 4,8 poena, 2,8 skokova i 2,1 asistenciju po utakmici, javlja CNN.

Bronny James će imati priliku da prvi put nastupi u dresu Lakersa tokom NBA ljetne lige 2024. od 12. do 22. jula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije