LeBron objavio jedan od najemotivnijih postova: Nedostaješ brate...

0
Radiosarajevo.ba
LeBron objavio jedan od najemotivnijih postova: Nedostaješ brate...
Foto: EPA-EFE / LeBron James na komemoraciji Bryantu

LeBron James ugrabio je svoj četvrti NBA naslov prvaka, prvi s Los Angeles Lakersima. Oni su u nedjelju zaključili finalnu seriju protiv Miami Heata i slavili s ukupnih 4-2.

Bilo je to 10. finale LeBrona Jamesa, tek četvrta titula prvaka i četvrti trofej MVP-ja finala. Lakersi su od dolaska Anthonyja Davisa prošle godine u misiji osvajanja naslova prvaka, no od siječnja ove godine imali su dodatan motiv. 

Smrt Kobea Bryanta u helikopterskoj nesreći pogodila je košarkaški svijet, pogotovo trenutno najboljeg košarkaša današnjice LeBrona Jamesa.

On i Lakersi imali su Bryanta u glavi tijekom ostatka sezone, te su na kraju svakog time-outa izgovarali "Mamba on three" (Mamba na tri).

LeBron je Kobea često nazivao svojim bratom, a ovu je sezonu proglasio osvetničkom još pred kraj prošle, kada su brojni kritičari proglasili da je "kralj mrtav". Motiva za osvajanje novog naslova nije mu nedostajalo, a kada se sve završilo LeBron je objavio jedan od najemotivnijih postova.

"Nadam se da sam te učinio ponosnim brate!! Volim te i nedostaješ mi prvače. #BlackMamba 24*8*2", napisao je LeBron.

Ta njegova objava na Instagramu, uz koju je priložio i nekoliko dirljivih fotografija, zaradila je gotovo četiri miliona lajkova u svega 12 sati, prenosi gol.dnevnik.hr. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije