Latvija bolja od Velike Britanije, Mađarska od Češke Republike

Radiosarajevo.ba
Latvija bolja od Velike Britanije, Mađarska od Češke Republike
Odigrane su dvije utakmice trećeg kola Eurobasketa u grupama C i D. Pobjede su upisale reprezentacije Latvije i Mađarske.

Latvija je u grupi D koja se igra u Istanbulu došla do svoje druge pobjede u trećoj utakmici. Nakon poraza od Srbije slavili su protiv Beglije i danas Velike Britanije. Imali su Latvijci 26 poena prednosti uoči posljednje četvrtine, ali su na kraju odmorili najbolje igrače i slavili rezultatom 97:92.

Najefikasniji kod Latvijaca bio je Porzingis sa 28 postignutih poena, dok je 22 postigao Davis Bertans. Kod Britanaca 23 poena postigao je Olaseni.

Mađarska je u grupi C nakon poraza od Crne Gore i Hrvatske došla do prvog trijumfa na Eurobasketu. Bolji su bili od Češke Republike. Već od prve četvrtine Mađari su kontrolisali igru i rezultat i na kraju su slavili sa 85:73.

Najefikasniji kod Mađara bio je njihov najbolji košarkaš Adam Hanga sa 31 postignutim poenom, dok je Vojvoda postigao 18. Kod Čeha po 18 poena postigli su Satoransky i Palyza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije