Maestralni Dončić i Dragič vodili Sloveniju do pobjede protiv Grčke

Radiosarajevo.ba
Maestralni Dončić i Dragič vodili Sloveniju do pobjede protiv Grčke
Košarkaška reprezentacija Slovenije danas je u trećem kolu na Eurobasketu u grupi A koja se igra u Helsinkiju odmjerila snage s reprezetacijom Grčke.

Slovenija je fantastično otvorila utakmicu i krilima Vidmara i Dragiča brzo su došli do plus šest (10:4). Potom se razigrao najbolji mladi košarkaš Evrope Luka Dončić, a Slovenija je prvih deset minuta igre riješila u svoju korist rezultatom 23:13.

Grčka je za pet minuta igre u drugoj četvrtini smanjila na minus pet (21:26). Dvadeset sekundi prije odlaska na odmor Grci su prišli na samo minus dva, ali je fantastični Dončić pogodio trojku za plus pet Slovenije (35:30) nakon prvih 20 minuta igre.

Slovenija je prve četiri minute igre u drugom poluvremenu bila bez koša. Grci su to iskoristili i serijom 9:0 došli do četiri poena prednosti. Minutu prije kraja treće četvrtine Grci dolaze i do plus osam (56:48), a u posljednjih deset minuta ušlo se s vodstvom Grčke rezultatom 58:52.

Imala je Grčka vodstvo sve do sredine posljednje četvrtine, a onda su Dragič i Dončić opet zaigrali odlično i kreirali preokret. Pridružio im se i Edo Murić s izuzetno važnim poenima u završnici utakmice, što je bilo dovoljno za pobjedu rezultatom 78:72.

Najefikasniji kod Slovenaca bio je Dončić sa 22 postignuta poena, dok je Dragič dodao 20. Klemen Prepelič postigao je 16 poena. Kod Grka Sloukas je postigao 18 poena, a Pappas, Papagiannis i Printezis po 10.

Ranije danas pomalo iznenađujuću pobjedu protiv Gruzije upisala je Ukrajina. Slavili su rezultatom 88:81, a odlični su bili Pustovyi (19), Lypovyy (17) i Lukashov (17).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije