Hrvatska na krilima Bogdanovića dobila Rumuniju, Slovenci slavili protiv Finske

Radiosarajevo.ba
Hrvatska na krilima Bogdanovića dobila Rumuniju, Slovenci slavili protiv Finske
Košarkaške reprezentacije Hrvastke i Slovenije zabilježile su pobjede u drugom kolu Eurobasketa

Hrvatska je upisala i drugu pobjedu na Eurobasketu. Nakon Mađarske, pala je i Rumunija 74:58 u drugom kolu grupe C. 

Bojan Bogdanović je sa 21 košem predvodio Hrvatsku, Dario Šarić ubacio 10 peona, dok je Vlad Moldoveanu s 14 poena bio najbolji u Rumunije.

Nakon dva kola po dvije pobjede u grupi C imaju Hrvatska i Španija, po pobjedu i poraz Crna Gora i Češka, a dva poraza Rumunija i Mađarska.
 
Košarkaške reprezentacije Finske i Slovenije odmjerile su snage u okviru drugog kola Eurobasketa, a slavili su Slovenci rezultatom 81:78.

Poslije prvih deset minuta rezultat je bio 22:22 da bi Slovenci dobili drugu četvrtinu rezultatom 30:20 i na poluvrijeme otišli sa deset poena prednosti, bilo je 52:42.

Finci su uzvratili i dobili treći period rezultatom 21:13 i u posljednjih deset minuta ušli sa dva poena zaostatka, bilo je 63:65. Slovenci su ipak zadržali prednost i zabilježili drugu pobjedu na EuroBasketu.

Najbolji, a ujedno i jedini dvocifreni u reprezentaciji Slovenije je bio Goran Dragić sa 29 poena, pet asistencija i četiri skoka.

Kod Finske najbolji je bio Markkanen sa 24 poena i šest skokova dok je Salin dodao 11 poena uz pet skokova i dvije asistencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije