Litvanija nanijela prvi poraz Italiji na Eurobasketu

Radiosarajevo.ba
Litvanija nanijela prvi poraz Italiji na Eurobasketu
Košarkaška reprezentacija Litvanije večeras je u Tel Avivu u trećem kolu Eurobasketa u grupi B odmjerila snage s reprezentacijom Italije. Slavili su Litvanci rezultatom 78:73.

Italija odlično otvara utakmicu. Za samo dvije minute igre došli su do plus devet (11:2). Imala je Italija i plus deset, ali se Litvanija vratila, najviše zahvaljujući Kuzminskasu i izjednačila rezultat do kraja prve četvrtine (23:23).

Igra Italije potpuno se raspala u drugoj četvrtini. Za šest minuta postigli su samo dva poena, a Litvanija je napravila seriju 15:2 i došla do plus 13 (38:25). Litvanija je na odmor otišla sa devet poena prednosti (41:32).

Na polovini igre u trećoj četvrtini Juškevičius je pogodio trojku i vratio Litvancima dvocifrenu prednost (53:41). Bilo je u jednom trenutku i plus 14 za Litvaniju, ali je Italija u posljednjih deset minuta ipak ušla sa minus osam (49:57).

Nakon četiri minuta igre u posljednjih deset minuta Italija je došla do minus šest (59:67), ali je to bilo sve što su Ettorea Messine uspjeli napraviti. Litvanija je na kraju slavila rezultatom 78:73. 

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Juškevičius sa 20 poena, dok je 14 dodao Kuzminskas. Kod Talijana 24 poena postigao je Datome.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije