Košarkaši BiH danas u Tuzli započinju pripreme pred početak kvalifikacija za Eurobasket 2025.

0
Radiosarajevo.ba
Košarkaši BiH danas u Tuzli započinju pripreme pred početak kvalifikacija za Eurobasket 2025.
Radiosarajevo.ba / Slavlje košarkaša sa najmlađim navijačima

Danas se u Tuzli okuplja košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine kako bi započela mini-pripreme za predstojeće kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine.

Selektor Adis Bećiragić objavio je konačni spisak pozvanih igrača, a na njemu su: Džanan Musa, Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan Kamenjaš, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar i Ibrahim Durmo.

Reprezentacija BiH otvara kvalifikacije susretom protiv Kipra u Nikoziji 23. februara, a tri dana kasnije dočekuje Francusku pod svodom tuzlanskog Mejdana. U istoj grupi nalazi se i selekcija Hrvatske.

Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas modrulj

Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas modrulj

Cilj je plasirati se na Eurobasket, a dvije reprezentacije iz grupe, zajedno s domaćinom Kiprom, osigurat će svoje mjesto na prestižnom prvenstvu.

S nestrpljenjem se očekuje kako će bh. košarkaši predstaviti svoj talenat i borbeni duh na putu prema ostvarenju ovog važnog sportskog cilja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije