Fenomenalni Džanan Musa odveo Real Madrid u finale španskog Kupa kralja

0
R. R.
Fenomenalni Džanan Musa odveo Real Madrid u finale španskog Kupa kralja
Foto: Real Madrid / Džanan Musa

Košarkaši Real Madrida na domaćem terenu savladali su ekipu Valencije (97:76) i plasirali se u finale španskog Kupa kralja.

Madriđani su na samom startu uspostavili dominaciju te u jednom trenutku imali prednost od 13+ razlike. Euroligaški prvaci slavili su prvu četvrtinu rezultatom 23:17.

Valencija je u nastavku pružila dobar otpor i prišla na samo +3, ali se Kraljevi nisu dali iznenaditi te su sjajnom igrom uspjeli održati sigurno vodstvo.

Još jedan zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro zagrmjelo i streslo"

Još jedan zemljotres u Hrvatskoj: "Dobro zagrmjelo i streslo"

Na odmor se otišlo sa rezultatom 48:39.

Španska ekipa je u drugom poluvremenu započela "demoliranje" protivnika. Uz nevjerovatnu ofanzivnu igru prednost Real Madrida je sve više rasla i bilo je jasno da se Valencija ne može nositi s ovim pritiskom.

Real Madrid je uz pomoć bh. reprezentativca Džanana Muse došao do nedostižne prednosti i samo se čekao kraj utakmice.

Madriđani su posljednju četvrtinu rutinski priveli kraju i savladali Valenciju rezultatom 95:76.

Najefikasniji u dresu Real Madrida bio je Džanan Musa sa 18 poena, dok je u Valenciji najviše koševa dao Davies (18 poena).

Barcelona će u subotu, 17. februara, igrati susret protiv Tenerifa u 21 sat, nakon čega će Madriđani znati protivnika u finalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije