Kikanović fantastičan: Sa 33 poena vodio Albu do pobjede

Radiosarajevo.ba
Kikanović fantastičan: Sa 33 poena vodio Albu do pobjede
/ Foto: Alba Berlin
U okviru četvrtog kola košarkaškog Eurokupa večeras je u Berlinu domaća Alba dočekala ekipu Lietuvos Rytas, protiv koje je tražila svoju treću pobjedu, nakon prošlosedmičnog poraza protiv Khimkija,

Alba iz Berlina, za koju nastupa i bh. košarkaški reprezentativac Elmedin Kikanović sjajno je odigrala ovaj susret, u kojem je većinu vremena imala rezultatsku prednost nad litvanskom ekipom. 

Litvanci su prvu četvrtinu uspjeli odigrati u svoju korist, no onda je na scenu stupio Elmedin Kikanović sa svojim saigračima, koji će tokom naredne dvije četvrtine zaista dobrom igrom Albu voditi do prednosti koja je na kraju treće četvrtine bila zaista visoka.

Ipak, u toku posljednjeg perioda igre igrači Lietuvos Rytasa uspijevaju da se u potpunosti vrate u igru, te dođu do izjednačenja koje će zadržati i do samog kraja utakmice. Konačni rezultat zvaničnog dijela utakmice glasio je 92:92, zbog čega je utakmica otišla u produžetke.

I u tom nastavku Kikanović je odigrao zaista dobro, zajedno sa ostatkom svojih saigrača, što je Albu najzad dovelo do pobjede od 124:115, čime su košarkaši berlinskog kluba stigli na prvo mjesto grupe B ovosezonskog Eurokupa.

Elmedin Kikanović uspio je upisati ukupno 33 poena, a kako su oni izgledali pogledajte u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije