Jusuf Nurkić: Osjećam se bolje, ali nećemo riskirati večeras

Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić: Osjećam se bolje, ali nećemo riskirati večeras
Screenshot / Twitter
Portland Trail Blazersi odigrat će u noći sa srijede na četvrtak drugu utakmicu doigravanja protiv Golden State Warriorsa. U prvom susretu ekipa iz Oklanda je slavila i povela u seriji 1:0.

Svojoj ekipi u prvom susretu nije mogao pomoći reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić, a na parketu ga neće biti ni večeras. Nurkić je u razgovoru s američkim novinarima istaknuo da se osjeća bolje, ali je procjena trenera i stručnog štaba da je pametnije da propusti i večerašnji duel.

"Osjećam se bolje, ali moram biti otvoren. Volio bih da igram, ali nisam spreman i neću igrati u drugoj utakmici. Želim da idem dan za danom, teško je reći šta će biti za pet dana. Vidjet ćemo šta će biti. Trenirao sam s ekipom, međutim kao što sam rekao volio bih da igram, ali ne treba riskirati. Zajedno smo odlučili da nije pametno i neću igrati", rekao je Nurkić i dodao:

"Uvijek postoji neki bol. Međutim najbolje je biti izravan i reći ovako. Ne mogu igrati utakmicu. Mislili smo da ću biti spreman, ali od toga nema ništa i zato treba biti iskren. Gledati utakmicu, a ne biti u mogućnosti da pomognem saigračima je najgori osjećaj koji možete imati. U prvoj utakmici smo pokazali da se možemo nositi s njima. Ovaj tim je u stanju da pobijedi u drugoj utakmici. Već smo pokazali da možemo sve, ali moramo igrati dobro sve četiri četvrtine", istaknuo je Nurkić.

Utakmica između Golden Statea i Portlanda igra se u noći sa srijede na četvrtak u 4 sata i 30 minuta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije