Irving, James i Love nezaustavljivi za Pacerse, Leonard za Grizzliese

Radiosarajevo.ba
Irving, James i Love nezaustavljivi za Pacerse, Leonard za Grizzliese
Dvije utakmice NBA doigravanja odigrane su sinoć. Na Istoku su Cleveland Cavaliersi upisali drugi trijumf protiv Indiana Pacersa, dok su na Zapadu Memphis Grizzliesi došli do drugog trijumfa protiv San Antonio Spursa.

Cavaliersi su u Quicken Loans Areni u Clevelandu slavili protiv Indiana Pacersa rezultatom 117:111 i tako došli do drugog trijumfa u seriji i vodstva od 2:0. Fantastičnu utakmicu odigrale su prve zvijezde Clevelanda, a kombinirano su Irving, James i Love postigli 89 od 117 poena svoje ekipe.

Najefikasniji bio je Irving sa 37 postignutih poena, dok su James i Love upisali nove double-double učinke. James je postigao 25 poena uz deset skokova, a Love 27 poena uz 11 skokova. Kod Indiana Pacersa najefikasniji bio je Paul George sa 32 postignuta poena.

San Antonio Spursi nisu imali previše problema protiv Memphis Grizzliesa. Slavili su u svom AT&T Centru rezultatom 96:82 i tako došli do vodstva u seriji rezultatom 2:0. Spurse je do pobjede vodio Kawhi Leonard sa 37 postignutih poena i 11 skokova, a s linije slobodnih bacanja bio je ne nepogrešiv, svih 19 pokušaja pretvorio je u poene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije