Još jedna dobra partija: Novi double-double učinak Jusufa Nurkića u NBA ligi

0
FENA
Još jedna dobra partija: Novi double-double učinak Jusufa Nurkića u NBA ligi
Foto: NBA / Jusuf Nurkić

Košarkaši Philadelphia 76ers su u sjevernoameričkoj NBA ligi pobijedili branioce titule Denver Nuggets rezultatom 126:121. Vođa pobjedničkog tima bio je Joel Embiid, prošlosezonski MVP regularnog dijela lige, koji je drugi meč zaredom imao 40 i više poena.

Ovog puta je upisao 41 poen uz sedam skokova i deset asistencija. U uzbudljivom meču, Embiid je u posljednjoj četvrtini postigao 11 poena, te nosio svoj tim do preokreta nakon zaostatka od šest poena.

Tyrese Maxey je dodao 25 poena, a Tobias Harris 24. S druge strane MVP prošlosezonske završnice lige Nikola Jokić je završio utakmicu sa 25 poena, 19 skokova i tri asistencije.

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Češki ministar evropskih poslova: BiH ne smije dopustiti da nacionalisti unište njen put ka EU

Philadelphia je sa omjerom pobjeda i poraza 26-13 treća u istočnoj konferenciji, gdje vodi Boston Celtics sa 31-9. Denver je treći u zapadnoj konferenciji (28-14), gdje vode Minnesota Timberwolves (28-11).

Phoenix Sunsi su nakon velikog preokreta slavili u gostima protiv Sacramento Kingsa sa 119:117. Phoenix je zaostajao sa 96:113 prije nego što je napravio seriju 23:4 za veliku pobjedu, a vrhunac je bio koš Kevin Duranta s dva slobodna bacanja 1,8 sekundi prije kraja meča. Durant je ukupno postigao 27 poena, dok je Grayson Allen, sa devet trica, izjednačio rekord kluba.

[poll]https://radiosarajevo.ba/sport/kosarka/sjajna-partija-bh-zvijeri-jusuf-nurkic-ostvario-double-double-protiv-svoje-bivse-ekipe/529138[/poll]

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić upisao je deset poena, 15 skokova i tri asistencije. 

Kod gostiju, koji su sedmi na zapadu, De'Aaron Fox je upisao 33 poena, a Domantas Sabonis je ostvario svoj 11. triple-double sezone s 21 poenom, 12 skokova i 11 asistencija.

Los Angeles Clippers, koji su četvrti na zapadu, pobijedili su drugoplasirani tim zapada, Oklahoma City Thunder, rezultatom 128:117. Heroj meča bio je Paul George, koji je 18 od svojih 38 poena postigao u posljednjoj četvrtini. Kawhi Leonard i James Harden su dodali po 16 poena, dok je kod gostiju Jalen Williams postigao 25 poena, a Lu Dort i Shai Gilgeous-Alexander dodali su po 19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije