Jordi Bartomeu donio dobre vijesti za Gordića: Budućnosti, dobrodošla u Euroligu

Radiosarajevo.ba
Jordi Bartomeu donio dobre vijesti za Gordića: Budućnosti, dobrodošla u Euroligu
Foto: KK Budućnost Voli / Nemanja Gordić, MVP finala, na rukama saigrača
Prvi čovjek Eurolige Jordi Bartomeu poželio je podgoričkoj Budućnosti dobrodošlicu u najjače europsko klupsko takmičenje.

Prema pisanju crnogorskih medija Bartomeu je pružio ruku predsjedniku Budućnosti Draganu Bokanu s riječima "Dobrodošli u Euroligu".

"Izuzetno sam zadovoljan zbog toga što su Euroliga i KK Budućnost Voli danas približili stavove. Čelni ljudi Eurolige na čelu s njihovim prvim čovjekom su našem timu približili dalje korake i postavili rokove realizacije otklanjanja nedostataka SC Morača. Određen je monitoring tim koji će pratiti realizaciju na mjesečnom nivou. Za 15 dana će biti jasno postavljena dinamika kroz planogram, s rokom realizacije do kraja augusta ove godine", rekao je Bokan i dodao:

"Od ovog trenutka sve zavisi od nas. Moramo pokazati visoki stepen ozbiljnosti u organizaciji Kluba, postaviti novi menadžment koji će na dnevnom nivou komunicirati s predstavnicima Eurolige. Od ključne je važnosti ispoštovati standarde Eurolige, koje, kada je u pitanju SC Morača ova institucija postavlja. Odlučujuća uloga u tome pripada preduzeću Sportski objekti, gradu Podgorici i Crnoj Gori", dodao je Bokan.

Podsjetimo, Budućnost je na parketu izborila plasman u Euroligu osvajanjem ABA lige. Podgoričani našeg Nemanje Gordića koji je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije bili su bolji od Crvene zvezde u četiri odigrana meča (3:1).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije