Iznenađenja u play-offu NBA lige: Sjajni Butler ponovo 'zaplesao', na startu ispao prvi favorit

0
Radiosarajevo.ba
Iznenađenja u play-offu NBA lige: Sjajni Butler ponovo 'zaplesao', na startu ispao prvi favorit
Foto: Twitter / Jimmy Butler

Miami Heats izbacilo je Milwaukee iz play-offa NBA lige sinoćnjom pobjedom na gostujućem terenu rezultatom 128:126 i tako poslali na odmor najbolji tim regularnog dijela sezone.

Miami je opet do pobjede nosio sjajni Jimmy Butler, koji je imao učinak od 42 poena uz osam skokova i četiri asistencije. Milwaukeeu nije pomogao ni Giannis Antetokounmpo koji je imao skor od 38 ubačenih poena te 20 skokova i tri asistencije.

Nakon regularnog dijela nije bilo pobjednika pa se išlo u produžetke (118:118), a tamo su se bolje snašli košarkaši Miamija koji su na kraju slavili četvrtu pobjedu u ovoj seriji i rezultatom 4:1 prošli dalje.

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Emir Hadžihafizbegović: "Nikada Bošnjaci neće reći da su Srbi genocidan narod!"

Prolaz dalje ostvarili su i New York Knicksi. Gostujućom pobjedom od 106:95 protiv Cleveland Cavaliersa plasirali su se u polufinale sa ukupnih 4-1 i igrat će upravo protiv Miami Heata.

Jalen Brunson sa 23 i RJ Barrett sa 21 poenom odveli su Knickse do trijumfa u Clevelandu, dok je s druge strane najbolji bio Donovan Mitchell sa 28 postignutih poena.

Memphis Grizzliesi su na svom terenu pobijedili Los Angeles Lakerse rezultatom 116:99 i tako izbjegli eliminaciju. Trenutno je 3-2 u seriji za tim iz Los Angelesa.

Golden State Warriorsi su kao gosti savladali Sacramento Kingse 123:116 i na korak su od prolaza u polufinale sa prednošću od 3-2.

Stephen Curry s 31 i Klay Thompson s 25 poena predvodili su Warriorse u ovom meču, a De'Aaron Fox je na drugoj strani ubacio 24.

NBA rezultati:

  • Cleveland - New York Knicks 95:106 (1-4)
  • Memphis LA Lakers 116:99 (2-3)
  • Milwaukee - Miami 126:128 (1-4)
  • Sacramento - Golden State 116:123 (2-3)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije