Iz KSBiH potvrdili za Radiosarajevo.ba: Postignut dogovor s Budnjom, bit će mu isplaćeno 330.000 KM

3
A. Vatreš
Iz KSBiH potvrdili za Radiosarajevo.ba: Postignut dogovor s Budnjom, bit će mu isplaćeno 330.000 KM
Foto: Košarkaški savez BiH / Facebook / Dževad Alihodžić i Alija Budnjo

Nakon višestrukih i intenzivnih razgovora, predstavnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine postigli su dogovor s vlasnikom hotela Ilidža Alijom Budnjom oko isplate duga od 330.000 KM, koji je blokirao račune krovne kuće bh. košarke i doveo u pitanje nastavak odigravanja kvalifikacija za Eurobasket 2025.

To je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio portparol KSBiH Hajrudin Prolić.

"Načelno je postignut dogovor s hotelima Ilidža u vezi naknadne otplate duga i očekuje se da bi ove sedmice trebao biti potpisan sporazum, a onda za nekoliko sedmica očekujemo da bi trebao biti odblokiran račun Košarkaškog saveza BiH. Nakon što to bude učinjeno, utakmice protiv Hrvatske ne bi trebale doći u pitanje", rekao je Prolić za Radiosarajevo.ba.

Objavljena prognoza za zimu: Kada možemo očekivati prve snježne pahulje?

Objavljena prognoza za zimu: Kada možemo očekivati prve snježne pahulje?

Potvrdio nam je kako će Savez uz dogovorene rate isplatiti cijeli iznos koji je prvobitno bio 164.000 KM, ali je uz kamate i sudske troškove narastao na 330.000 KM.

"Savez će isplatiti cijeli iznos, samo se ovdje radi o naknadnoj otplati duga u ratama. Bit će potpisan sporazum kako bi račun Saveza u narednim sedmicama bio odblokiran i nastavak kvalifikacija tada ne bi došao u pitanje", dodao je Prolić.

Hoće li doći do dogovora KSBiH i Budnje: "Sud rekao svoje, čekam 330.000 KM, dotjeran sam do zida"

Hoće li doći do dogovora KSBiH i Budnje: "Sud rekao svoje, čekam 330.000 KM, dotjeran sam do zida"

Podsjetimo, pomenuti dug napravljen je 2014. godine, a nakon sudskog spora i presude u korist hotela Ilidža koja je donijeta u junu ove godine, računi KSBiH su blokirani.

Budnjo nije želio praviti dodatni problem KSBiH i izašao mu je u susret, a da će doći do toga nagovijestio u nedavnoj izjavi za portal Radiosarajevo.ba.

"Nije problem u meni. Ja nisam za to da se blokira Košarkaški savez BiH, već da se nađu sredstva da se plati, s obzirom da je taj dug star već 10 godina", rekao je Budnjo za Radiosarajevo.ba.

"Stalo mi je zbog države da se riješi, ali ne pitam se ja. Dotjeram sam do zida. Mi smo dioničarsko društvo. Imamo tri fonda koji nas pritiskaju. Mogu nas i tužiti za ličnu korist", kazao je tada Budnjo.

Reprezentaciju BiH pomenuti dueli s Hrvatskom očekuju 21. i 24. novembra.

Naš tim je nakon dva odigrana meča u grupi E na drugoj poziciji s tri boda, koliko ima i trećeplasirana Hrvatska, te će dueli s njom biti odlučujući u borbi za odlazak na EP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije