Alarmantno stanje u Košarkaškom savezu: 'Hitno nam treba pomoć, nećemo moći igrati protiv Hrvatske'

3
Radiosarajevo.ba
Alarmantno stanje u Košarkaškom savezu: 'Hitno nam treba pomoć, nećemo moći igrati protiv Hrvatske'
Foto: Košarkaški savez BiH / Dževad Alihodžić

Da je situacija u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine ozbiljna i da je voda došla do grla najbolje pokazuje današnje izlaganje v. d. generalnog sekretara i nekada proslavljenog centra naše selekcije Dževada Alihodžića.

Naime, on je u ponedjeljak, 19. augusta u Sarajevu kazao da je pod velikim znakom pitanja odigravanje dvomeča protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Razlog je što su računi KS BiH blokirani zbog duga koji datira iz perioda od 2014. do 2017. godine. Najveći dio otpada na dug prema hotelu Ilidža, koji ne pristaje na reprogram i traži da se odmah isplati ne samo glavnica dugovanja, nego i sve kamate u iznosu od 330.000 KM.

Nova pravila za putovanje u EU od novembra: Evo šta će se promijeniti

Nova pravila za putovanje u EU od novembra: Evo šta će se promijeniti

Dodao je da je KSBiH potrebna hitna pomoć kako bi spremni dočekali dvomeč kvalifikacija za EP protiv Hrvatske u novembru.

"Treba nam pomoć i to hitno. Vrlo brzo moramo krenuti u organizaciju utakmica protiv Hrvatske u okviru kvalifikacija. Doći će u pitanju odigravanje tih utakmica ako ne riješimo probleme. Ne želim da lažem javnost, ne želim da bilo šta ide pod tepih. Može se desiti da moramo predati te utakmice i Hrvatska će ići direktno na Evropsko prvenstvo. Apelujemo da nam se pomogne da prebrodimo ovu krizu. Mislili smo da ćemo to moći, ali ova zadnja stepenica je jednostavno previsoka", objasnio je Alihodžić.

Dug od 330.000 KM prema Hotelu Ilidža se mora isplatiti kako bi se račun deblokirao.

"Ta sredstva nemamo. Bili smo na nekoliko sastanaka, sve je bilo korektno i civilizovano, pokušali smo naći neko rješenje, ali jednostavno, njihov stav je da više ne žele da čekaju. S te strane, pravno gledano, ne mogu ništa reći, to je tako, to smo morali prihvatiti”, jasan je Alihodžić.

Inače, nakon sudara protiv Hrvatske, koji se igraju 21. i 24. novembra, ostaju nam još utakmice protiv Kipra i Francuske, ali tek u februaru naredne godine, javlja Arena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije