Goran Lojo saopćio sjajne vijesti pred sutrašnji meč

1
Radiosarajevo.ba
Goran Lojo saopćio sjajne vijesti pred sutrašnji meč
Foto: Reprezentacija.ba / Goran Lojo

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo saopštio je sjajne vijesti pred sutrašnju utakmicu protiv Švedske.

Podsjetimo, Zmajice će sutra igrati protiv Švedske u Valenciji susret razigravanja od 5. do 8. mjesta. Pobjednik će igrati kvalifikacije za Mundobasket.

Lojo u izjavi koju prenosi zvanični kanal Košarkaškog saveza BiH kaže kako su sve košarkašice spremne za meč. Tu vjerovatno računa i na Maricu Gajić koja je prethodni meč protiv Francuske (poraz 80:67) propustila radi povrede lista.

"Što se tiče sutrašnje utakmice protiv Švedske, to je ukupno za nas šesta utakmica na ovom prvenstvu i ujedno posljednja. Ukoliko pobijedimo Švedsku, izborili smo plasman na kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u februaru. Jučer smo imali dan odmora, analizirali smo reprezentaciju Švedske i radi se o jednoj kvalitetnoj reprezentaciji koja igra agresivnu odbranu i brzu košarku", rekao je Lojo i nastavio:

"Mi ćemo uraditi sve da njihove najbolje košarkašice zaustavimo i stavimo pod kontrolu, a očekujem da će sve djevojke biti spremne za sutrašnji susret i da ćemo uz maksimalan pristup i zalaganje koje smo pokazali tokom cijelog ovog prvenstva uspjeti ostvariti povoljan rezultat."

Susret BiH - Švedska na rasporedu je od 12.00 sati, a možete ga pratiti u direktnom TV prijenosu na Sport klubu. Također, tektualni prijenos možete pratiti na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije