Kako je Marica Gajić odbila Srbiju i Sloveniju i obukla dres Bosne i Hercegovine

8
Radiosarajevo.ba
Kako je Marica Gajić odbila Srbiju i Sloveniju i obukla dres Bosne i Hercegovine
Foto: Arhiv / Marica Gajić poslala poruku građanima i političarima u BiH

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ispisuje nove stranice historije na Eurobasketu.

Sjajne djevojke su se plasirale među osam najboljih reprezentacija u Europi, pobjedom protiv reprezentacije Hrvatske.

Bh. Zmajice očarale su sportsku javnost, svi pišu o njima i njihovoj nevjerovatnoj igri.

Marica Gajić, jedna od Zmajica, očitala je lekciju mnogim sportistima u našoj zemlji i šire, kako igrom, tako i odnosom prema državnom dresu.

Ova mlada djevojka je u razgovoru za Aljazeera Balkans prošle godine govorila o reprezentaciji, odnosu i pozivima iz Srbije i Slovenije.

Održala je riječ datu Košarkaškom savezu iz Sarajeva, potpuno svjesna da će u dobroj mjeri od nje zavisiti hoće li bosanskohercegovačka reprezentacija, nakon pet godina pauze, uopšte zaživjeti. Prihvatajući taj izazov, Marica je postala prava sportska ikona, ljubimica javnosti i navijača.

„U to vrijeme nije postojala ženska reprezentacija. Mislim da bi logičan potez bio da odem u te neke ‘jače’ države, da nastupam za njih. Kada je gospodin Harun Mahmutović stupio u kontakt sa mnom i obećao da će se ženska reprezentacija ponovo takmičiti, za mene nije bilo uopšte pitanje za koju reprezentaciju ću igrati, bez obzira na pozive iz Srbije i Slovenije.

Uprkos njihovoj organizaciji i većim mogućnostima, mislim da moji rezultati, moj doprinos možda ne bi bio isti… jer za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igram sa nekom posebnom željom, sa posebnom motivacijom i sigurno da je osjećaj drugačiji. To je bilo presudno", kazala je tada Marica.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije