Golden State poveo protiv Dallasa u finalu play-offa Zapada

0
Radiosarajevo.ba
Golden State poveo protiv Dallasa u finalu play-offa Zapada
Foto: EPA-EFE / Steph Curry

Košarkaši Golden Statea pobijedili su noćas na svom terenu Dallas sa 112:87 (28:18, 26:27, 34:24, 24:18), i tako poveli sa 1:0 u finalu play-offa Zapadne konferencije NBA lige.

Ekipa Golden Statea je prvo poluvrijeme završila sa devet poena prednosti, najviše zahvaljujući lošem šutu Dallasa, koji je u prvoj dionici pogodio sedam trojki iz čak 29 pokušaja.

Golden State je pitanje pobjednika riješio u trećoj četvrtini, kada je uspio da se odlijepi na 19 poena razlike.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Najveću ulogu u pobjedi Golden Stateaa imao je Andrew Wiggins, koji je uspio da dobrom odbranom neutrališe slovenačkog reprezentativca Luku Dončića. Dončić je šuirao 6/18 iz igre i imao je sedam izgubljenih lopti.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Steph Curry sa 21 poenom, 12 skokova i četiri asistencije. Pratili su ga Jordan Poole i Andrew Wiggins sa po 19 poena, dok je Klay Thompson postigao 15.

Kod Dallasa, Luka Dončić je meč završio sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Dvocifreni su bili i Spencer Dinwiddie sa 17, Jaylen Brunson sa 14 i Reggie Bullock sa 12 poena.

Drugi meč serije je na programu u noći između petka i subote, i igraće se također u San Franciscu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije