Lakersi u play-offu! LeBron James svemirskom trojkom slomio Golden State

0
Radiosarajevo.ba
Lakersi u play-offu! LeBron James svemirskom trojkom slomio Golden State
Twitter / LeBron James

Los Angeles Lakersi pobjedom u drami nad Golden State Warriorsima osigurali su plasman u play-off NBA lige.

Susret play-ina u Staples Centeru za sedmo mjesto na Zapadu i duel protiv Phoenixa u prvom krugu doigravanja opravdao je očekivanja ljubitelja košarke i ponudio žestok obračun aktuelnih i bivših prvaka, piše SportCentar.

Nakon prvog poluvremena činilo se da će Golden State ugrabiti trijumf (42:55), ali Lakersi su se vratili u meč te se pobjednik rješavao u tijesnom finišu.

Ključna je bila daleka trojka LeBrona Jamesa, s nekih devet metara udaljenosti od koša, za vodstvo domaćina od 103:100 početkom posljednje minute. Ispostavit će se da je to bio i konačan rezultat, s obzirom da nijedna ekipa do kraja nije poentirala.

James je u pobjedu Lakersa ugradio triple-double od 22 poena, 11 skokova i 10 asistencije, Anthony Davis se istakao s 25 poena i 12 skokova. Kod Warriorsa je najefikasniji bio Steph Curry (37 poena), koji je smušenom reakcijom i izgubljenom loptom prokockao zadnji napad svog tima.

Golden State će ipak imati novu priliku za plasman u play-off. Igrat će meč za osmo mjesto Zapada protiv Memphisa, koji je sinoć savladao San Antonio sa 100:96.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije