Golden State u finalu Zapada, Boston se spasio u zadnji čas

0
Radiosarajevo.ba
Golden State u finalu Zapada, Boston se spasio u zadnji čas
Foto: EPA-EFE / Detalj s utakmice Golden State Warriors - Memphis Grizzlies

Košarkaši Golden State Warriorsa plasiraoli su se u finale Zapadne konferencije NBA lige nakon što su rano jutros po našem vremenu u šestoj utakmici polufinalne serije dobili Memphis Grizzliese sa 110:96. Time su seriju zatvorili sa 4:2.

Iako mu se nisu davale velike šanse u šestom meču, kao uostalom u cijeloj seriji, Memphis se držao sjajno sve do samog kraja utakmice.

Sredinom posljednje četvrtine gosti su imali dva poena prednosti, ali tada Golden State ubacuje u najvišu moguću brzinu i do kraja susreta 'melje' rivala za konačnih plus 14.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Klay Thompson sa 30 ubačenih poena, koliko je na drugoj strani imao Brooks. Steph Cury je za Ratnike dodao 29 poena.

Golden Stata će u finalu Zapada igrati protiv boljeg iz serije Phoenix Suns - Dallas Mavericks. Rezultat u toj seriji je trenutno 3:3.

Sinoć se u zadnji čas kraja sezone spasila ekipa Boston Celticsa koja je u gostima porazila Milwaukee Buckse 108:95 i izborila posljednju, sedmu utakmicu.

Na susretu su briljirala dva imena, po jedno s obje strane. Za Celticse Tatum je ubacio čak 46 poena i dodao devet skokova, dok je za domaćina Antetokounmpo ubacio dva poena manje, ali imao gotovo nevjerovatnih 20 skokova.

Sedma utakmica ove serije igrat će se sutra navečer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije