Zmajevi poraženi od Francuske u Rouenu

Radiosarajevo.ba
Zmajevi poraženi od Francuske u Rouenu
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u drugom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Kini gostovala kod reprezentacije Francuske u Rouenu. Slavio je domaćin rezultatom 84:65.

Prve poene na utakmici postigao je Boris Diaw, ali je naša reprezentacija uzvratila već u narednom napadu preko Stipanovića. Izabranici Duška Vujoševića prvi put su poveli u trećoj minuti utakmice nakon poena Nemanje Gordića.

Francuzi potom prave seriju 9:0 i dolaze do sedam poena prednosti (11:4). Seriju Francuske prekinuo je Andrija Stipanović. Dvije minute prije kraja prve četvrtine Francuska je došla do dvocifrene prednosti (17:6). Do kraja prve četvrtine ipak smo uspjeli smanjiti zaostatak na minus sedam (19:12).

Gordić je u drugoj minuti druge četvrtine pogodio trojku i smanjio na minus pet (22:17). Naša reprezentacija vezala je tri trojke i serijom 9:2 prišli smo na samo poen zaostatka (24:23). Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Francuzi su imali dva poena prednosti (28:26).

U sedmoj minuti drug četvrtine Džanan Musa je iznudio nesportsku grešku Borisa Diawa i natjerao ga da napravi svoj treći faul u ranoj fazi utakmice. Elmedin Kikanović je dvije minute prije odlaska na odmor vezao četiri poena i našoj repezentaciji donio izjednačenje (31:31).

Dobru igru naše reprezentacije Francuzi prekidaju serijom 5:0 i vraćaju pet poena prednosti. U završnici utakmice Milošević je izborio faul na šutu za tri poena, bio je precizan s linije slobodnih bacanja pa smo uspjeli zadržati rezultatski priključak. Francuzi ipak pogađaju trojku preko Juliena sa zvukom sirene za plus pet nakon 20 minuta igre u Rouenu. 

Prve poene u drugom poluvremenu postigao je Edin Atić i to iza linije 6.75 pa smo smanjili na minus dva. Francuska potom pravi seriju 6:0 i dolazi do plus osam nakon nešto više od dvije minute igre u drugom poluvremenu (45:37).

Seriju Francuske prekinuo je svojom trećom trojkom Gordić i smanjio na minus pet na polovini igre u trećoj četvrtini (45:40). Do svoje druge dvocifrene prednosti Francuzi su došli tri minute prije kraja treće četvrtine nakon poena Falla (51:40).

Uspjela je naša reprezentacija trojkom Atića i polaganjem Stipanovića smanjiti na minus šest, ali je Lacombe pogodio trojku pod faulom i vratio dvocifrenu prednost domaćinu (57:47). Francuzi su u posljednjih deset minuta ušli sa 12 poena prednosti(61:49).

U prvom dijelu posljednje četvrtine Francuzi su preko Albicyja pogodili neke teške šuteve, a pet minuta prije kraja utakmice izabranici Vincenta Colleta imali su 14 poena prednosti (72:58). Francuska je do kraja uspjela i povećati prednost i slaviti rezultatom 84:65. 

Najefikasniji u našim redovima bio je Gordić sa 16 poena, dok je 15 postigao Milošević, a 13 Stipanović. Kod Francuza 13 je postigao Labeyrie, dok su po 11 dodali Jackson i Lacombe. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije