NBA play-off: Fenomenalni Jimmy Butler srušio Boston Celticse za vodstvo u seriji

1
Radiosarajevo.ba
NBA play-off: Fenomenalni Jimmy Butler srušio Boston Celticse za vodstvo u seriji
Foto: Twitter / Jimmy Butler protiv Boston Celticsa

Košarkaši Miami Heata poveli su u seriji finala play-offa Istočne konferencije protiv Boston Celticsa slavivši u gostima rezultatom 123:116.

Jimmy Butler bio je ključni faktor u pobjedi Miamija nad Bostonom. Butler je postigao 35 poena, uključujući 20 u drugom dijelu igre.

"Igram na nevjerovatnom nivou jer mi to dozvoljavaju moji saigrači. Oni ne ograničavaju moju igru. Povjeravaju mi loptu. Mislim da je to ono što svaki košarkaš želi", rekao je Butler.

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Maestralni Butler je susret završio s 35 poena, 5 skokova i 7 asistencija, a još pet igrača iz Miamija su ubacila 15 i više poena.

Miami je sve tri play-off serije otvorio pobjedama u gostima. Druga utakmica je u petak u Bostonu u 2.30 sati po našem vremenu. Jayson Tatum je predvodio ekipu Celticsa sa 30 postignutih poena.

"Naš krug je mali, ali ovaj krug ima toliko ljubavi jedni prema drugima. Ulivamo stalno samopouzdanje u sve, i idemo tamo i napadamo obruč. Igramo košarku na pravi način znajući da uvijek imamo šansu", poručio je poslije meča je sjajni Jimmy Butler.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije