Evo koliko novca će Srbija zaraditi od Mundobasketa

0
Radiosarajevo.ba
Evo koliko novca će Srbija zaraditi od Mundobasketa
Foto: EPA-EFE / Reprezentacija Srbije

Poznato je da košarka nije najplaćeniji sport i njegova isplativost, van NBA lige, se često preispituje, pogotovo u Evroligi gdje klubovi često posluju u minusu.

Međutim, nagradni fond u nacionalnim takmičenjima se ne spominje često, a sada su izašle cifre koliki je nagradni fond Mundobasketa.

Ukupni nagradni fond će biti 3,2 miliona eura i taj će novac biti podijeljen svim ekipama podjednako. Na to će svaka od te 32 ekipe dobiti bonus od 50 hiljada eura zato što su uspjele da se plasiraju na prvenstvo, dok će najboljih 16 timova inkasirati dodatnih 100 hiljada eura.

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Ovo bi trebalo da znači da će Srbija inkasirati najmanje 250 hiljada eura u slučaju da ne postoji bonus za visok plasman neke reprezentacije.

Ovaj novac većim zemljama predstavlja statističku grešku, međutim za nešto manje reprezentacije i manje zemlje ovo može biti dobar motiv i dobro ulaganje u dalji rad i razvoj, piše Telegraf.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije