Kvalifikacije za EURO 2024: Srbija poražena na svom terenu, Francuska sigurna protiv Irske

0
Radiosarajevo.ba
Kvalifikacije za EURO 2024: Srbija poražena na svom terenu, Francuska sigurna protiv Irske
Foto: X.com / Mađari slavili u Beogradu

Večeras je odigrano devet utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo u fudbalu koje se iduće godine igra u Njemačkoj.

U ranijim terminima odigrane su dvije utakmice. Finska je slavila pobjedu nad Kazahstanom u gostima rezultatom 1:0, dok su Litvanija i Crna Gora remizirale rezultatom 2:2.

U terminu od 20.45 igralo se sedam utakmica.

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

Benjamina Karić: "Profesionalni mediji i novinari su opća dobrobit cijelog društva"

U okviru grupe B Nizozemska je ubjedljivo savladala Grčku rezultatom 3:0. Golove za Nizozemsku su postigli De Roon u 17., Gakpo u 31. i Weghorst u 39. minuti. U istoj grupi Francuska je bez većih problema pobijedila Irsku rezultatom 2:0. Strijelci za Francusku su bili Tchouameni u 19. i Thuram u 48. minuti.

U grupi E Češka je remizirala sa Albanijom na svom terenu rezultatom 1:1. Strijelac za Češku bio je Cerny u 56. minuti, a za Albaniju Bajrami u 66. minuti.

Poljska je u istoj grupi savladala Farske Otoke rezultatom 2:0. Oba pogotka za Poljsku postigao je Lewandowski, u 73. i u 83. minuti.

U grupi G je odigrana samo jedna utakmica, ali možda i najzanimljivja večeras. Srbija je na svom terenu poražena od Mađarske rezultatom 2:1. Povela je Srbija autoglom Szalaia u 10. minuti, ali je Mađarska preokrenula, i to munjevito.

U 34. minuti Varga je izjednačio, a samo minutu kasnije Orban je postigao vodeći pogodak. Pokušavala je Srbija do kraja da dođe barem do izjednačenja, ali bez ozbiljnijih prilika.

I konačno, u grupi H Slovenija je kao domaćin savladala Sjevernu Irsku rezultatom 4:2. Povela je Slovenija u trećoj minuti golom Šporara. Sjeverna Irska je izjednačila već u sedmoj minuti golom Pricea. Ali do kraja poluvremena Slovenija stiže do ubjedljivog vodstva. Najprije je Stojanović postigao pogodak u 17., a zatim i Šeško u 42. minuti. Evans je smanjio u 53., ali Šporar svojim drugim pogotkom u 56. minuti postavlja konačni rezultat.

U istoj grupi Danska je ostvarila ubjedljivu pobjedu nad San Marinom na svom terenu rezultatom 4:0. Golove za Dansku su postigli Hojbjerg u 26., Maehle u 28., Wind u 40. i Poulsen u 93. minuti, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije