Euroliga: Džanan Musa odigrao solidan meč, Real Madrid izgubio na nevjerovatan način

0
Radiosarajevo.ba
Euroliga: Džanan Musa odigrao solidan meč, Real Madrid izgubio na nevjerovatan način
Foto: Real Madrid / Džanan Musa

U susretu Eurolige između Real Madrida, za kojeg igra reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa, i Fenerbahcea pobjedu je odnio turski tim, a rezultat je nakon produžetka glasio 100:99. 

Ovo je bio jedan istinski nevjerovatan meč, a Real Madrid je imao sve u svojim rukama kroz, manje više, cijeli meč. 

Na samo 10 sekundi do kraja, Madriđani su imali tri poena prednosti, a onda je Scottie Wilbekin pogodio šut za tri poena i izjednačio. Real nije iskoristio posljednji napad i otišlo se u produžetke. 

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Real Madrid je i tu igrao bolje, a na samo devet sekundi do kraja, Mario Hezonja je imao dva slobodna bacanja da prednost poveća na četiri poena. Promašio je jedno, a onda su Madriđani faulirali.

Marko Gudurić je pogodio oba slobodna bacanja, a Real Madrid je samo trebao zadržati loptu još sedam sekundi. To nisu uspjeli, ukrao je loptu upravo Gudurić, koji je dodaje Yamu Madaru i ovaj postiže poene za pobjedu turske ekipe. 

Najefikasniji u pobjedničkom Fenerbahceu bio je Gudurić s 21 poenom, dok je u Realu Facundo Campazzo imao čak 33 poena. Naš Zmaj Džanan Musa imao je 11 poena. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije