Džanan Musa sa svojim Real Madridom protiv Olympiacosa lovi 11. trofej Euroligle

0
Radiosarajevo.ba
Džanan Musa sa svojim Real Madridom protiv Olympiacosa lovi 11. trofej Euroligle
Foto: EPA-EFE / Džanan Musa

Košarkaši Real Madrida će večeras, 21. maja, odigrati važnu utakmicu protiv grčkog Olympiacosa iz Pireja u finalu Turkish Airlines Eurolige. Kraljevski tim će pokušati osvojiti svoj 11. trofej najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu.

Olympiacos se, s druge strane, nada da će prekinuti svoju 10-godišnju sušu naslova tako što će pobijediti Los Merengues.

Podsjetimo i da je Olympiacos pobijedio u oba meča protiv Real Madrida tokom regularne sezone. Najvažnije oružje grčkog tima bit će Sasha Vezenkov, koji je proglašen kao MVP regularne sezone.

Oglasili se iz SDA: 'Dodikove laži i prijetnje su alibi za secesionizam'

Oglasili se iz SDA: 'Dodikove laži i prijetnje su alibi za secesionizam'

Očekuje se da će najveća nada Real Madrida biti Walter Tavares, koji je prevodio svoju ekipu do velike pobjede u polufinalu protiv Barcelone. Tu je svakako i bosanskohercegovački košarkaški as Džanan Musa.

Podsjetimo također da su košarkaši Real Madrida savladali su Barcelonu 78:66 u polufinalu Final Foura Eurolige, te se plasirali u veliko finale u petak, 19. maja.

Real je do pobjede u šestom El Clasicu sezone stigao nakon preokreta, nakon prilično slabe igre u prvom poluvremenu.

Susret počinje u 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije