Dominacija Nikole Jokića: Sunsi bez 'lijeka' za sjajnog centra Denvera, Embiid donio brake u Bostonu

2
Radiosarajevo.ba
Dominacija Nikole Jokića: Sunsi bez 'lijeka' za sjajnog centra Denvera, Embiid donio brake u Bostonu
Foto: EPA / Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su sinoć na svom terenu ekipu Phoenix Sunsa rezultatom 118:102 i tako poveli s 3-2 u četvrtfinalu play-off serije NBA lige. U drugoj utakmici večeri igrači Philadelphije su u sjajnom meču pobijedili Celticse u Bostonu i također poveli s 3-2 u seriji.

Nikola Jokić je nakon sjajne prethodne partije na kojoj je postigao 53 poena, sada ubacio 29 uz 13 skokova i 12 asistencija te fantastičnim triple-doubleom donio pobjedu svom timu.

Dobru partiju je imao i Bruce Browns sa 25 poena i pet skokova, Jamal Murray je mao učinak od 19 poena, 6 asistencija i 5 skokova, a Michael Porter Jr. je ubacio 19 poena uz 8 skokova.

Kako izgledaju ulice Sarajeva na 1. maj: Baščaršija krcata turistima

Kako izgledaju ulice Sarajeva na 1. maj: Baščaršija krcata turistima

U ekipi Phoenixa je Devin Booker pogodio 28 poena, a imao je i šest skokova i četiri asistencije, Kevin Durant je imao 26 poena i 11 skokova.

Evidentno da je ekipi Sunsa veliki nedostatak bio neigranje Chrisa Paula.

Serija se seli u Phoenix gdje će se odigrati šesta utakmica u petak, 12. maja od 4 sata poslije ponoći.

U sinoćnjem drugom meču četvrtfinala košarkaši Philadelphije savladali su Celticse u Bostonu rezultatom 115:103 i sada vode sa 3-2 u pobjedama u seriji druge runde play-offa istočne konferencije NBA lige.

Prvo ime susreta je bio MVP lige Joel Embiid sa 33 poena, 7 skokova, 3 asistencije, dok je Tyrese Maxey odigrao svoj najbolji meč u seriji 30 poena, 7 skokova i 3 asistencije.

Najefikasniji pojedinac u redovima Bostona je bio Jayson Tatum sa 36 poena, 10 skokova i 5 asistencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije