Brat tužio brata za 500.000 eura

0
Radiosarajevo.ba
Brat tužio brata za 500.000 eura
Foto: EPA / Tony Parker

Smijenjen s pozicije glavnog trenera ASVEL-a u oktobru prošle godine, TJ Parker će zatražiti odštetu od svog bivšeg kluba, koji predsjedava njegov brat, Tony Parker.

TJ Parker ne namjerava ostati po strani. Prema informacijama iz Progrèsa i Basket Europea, bivši trener ASVEL-a, koji je smijenjen s pozicije u oktobru prošle godine, podnijet će tužbu radničkom sudu.

Njegov cilj je dobiti odštetu od svog bivšeg kluba, koji predsjedava njegov brat, Tony Parker.

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Anketa | Kompanija Ryanair preuzela dominaciju u regiji

Radnički sud, nadležan za rješavanje sporova koji proizlaze iz prekida ugovora o radu između poslodavca i zaposlenika, sada će ponuditi pokušaj pomirenja. Očekuje se da će se to dogoditi sredinom juna.

Već 2022. godine, ASVEL je bio osuđen na plaćanje gotovo 500.000 eura svom bivšem treneru, Zvezdanu Mitroviću, zbog neopravdanog otkaza u maju 2020. godine. Odlučni crnogorski trener bio je izbačen zbog 'teške povrede' u trenutku kada su se natjecanja tek zaustavila zbog pandemije Covid-19.

Prodaja NBA prstena Kobea Bryanta: Kontroverza oko odluke roditelja nakon tragične smrti legende

Prodaja NBA prstena Kobea Bryanta: Kontroverza oko odluke roditelja nakon tragične smrti legende

Tony Parker o smjeni svog brata: "Nikada nije lako kada je to neko iz tvoje porodice". Prilikom smjene TJ Parkera, rukovodstvo ASVEL-a naglasilo je loše rezultate trenera. "Uvijek sam rekao da neću imati milosti, da ću učiniti ono što je najbolje za klub", objasnio je tada Tony Parker u intervjuu za L'Équipe.

"Nikada nije lako kada je to neko iz tvoje porodice. Imali smo dug razgovor sa mojim bratom i on razumije moju odluku. Razgovarao sam s mojim roditeljima, s mojim mlađim bratom, Pierrom, koji je u San Antoniju. Upozorio sam ih sve i svi razumiju moju odluku".

Nasljednik TJ Parkera na klupi ASVEL-a, Gianmarco Pozzecco ostao je samo nešto više od dva mjeseca prije nego što je i on dobio otkaz. U januaru, Italijana je zamijenio Pierrick Poupet, jedan od njegovih pomoćnika. ASVEL je trenutno treći u Betclic Elite ligi (19 pobjeda, 7 poraza) i 17. u Euroligi (7 pobjeda, 25 poraza).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije