Bosna protiv Kaknja slavila prvu pobjedu u sezoni

Radiosarajevo.ba
Bosna protiv Kaknja slavila prvu pobjedu u sezoni
Košarkaši Bosne konačno su slavili prvu pobjedu u novoj sezoni prekinuvši tako ozbiljan rezultatski niz bez pobjede koji se protezao na čak četiri različita takmičenja.

Bosna je večeras zasluženo savladala Kakanj, a izabranici Aleksandra Damjanovića morali su se dobro namučiti da bi ostvarili ovaj trijumf.

Početak susreta nije bio obećavajući za Bosnu koja je očito bila pod velikim psihološkim pritiskom pa je gostujući tim prvu četvrtinu dobio rezultatom 26:20.  Ipak, Bosna je zaigrala znatno bolje u drugoj četvrtini i do poluvremena je uspjela situaciju na parketu preokrenuti u svoju korist.

Već na poluvremenu, sarajevski tim je vodio rezultatom 45:43, pa su igrači Bosne konačno mogli lakše igrati. Treća četvrtina donijela je pravu rapsodiju Bosne koja je tek tada pokazala koliki su zapravo kapaciteti njenog tima, te je u potpunosti nadigrala Kakanj i riješila sve dileme u vezi pobjednika ovoga susretu.

Ovaj period igre okončan je vodstvom Bosne rezultatom 73:57. Do kraja meča, gosti nisu uspjeli značajnije ugroziti pobjedu Bosne, koja je slavila konačnim rezultatom 90:80.

Aleksandar Radukić je za Bosnu ubacio 17 poena, a uz to je zabilježio dva skoka i asistenciju. Haris Ćurevac je ubacio 12 poena, a dvocifreni su bili još i Goran Ikonić i Draško Knežević sa po 11 poena te Maksim Šturanović s deset poena. Kod gostiju, najbolji su bili Danilo Negovanović i Milivoje Božović sa po 15 poena. Negovanović je zabilježio skok i dvije asistencije, a Božović sedam skokova i 2 asistencije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije