Latvija zaustavila Zmajeve: Čampara i drugovi s porazom u osminu finala

Radiosarajevo.ba
Latvija zaustavila Zmajeve: Čampara i drugovi s porazom u osminu finala
Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na Europskom prvenstvu u Slovačkoj u posljednjem susretu grupne faze odmjerila snage s reprezentacijom Latvije. Slavili su Latvijci rezultatom 79:74.

U prva dva kola izabranici Borisa Džidića slavili su protiv Francuske i domaćina Slovačke. Današnji susret naši mladi košarkaši nisu otvorili dobro, a već nakon dvije minute igre Latvijci su imali prednost 10:0.

Seriju Latvijaca prekinuo je Sani Čampara trojkom nakon tri minute igre. Bili su to prvi poeni za našu reprezentaciju u ovom susretu. Na krilima Čampare i Čerkezovića uspjeli smo smanjiti prednost Latvijaca na minus četiri (20:24), a reprezentacija s Baltika nakon prvih deset minuta igre imala je šest poena prednosti (26:20).

Latvijci su bolje otvorili i drugih deset minuta utakmice. Nakon nešto više od tri minute igre u drugoj četvrtini Latvija je opet došla do dvocifrene prednosti (36:26). Sredinom druge četvrtine Latvija je imala devet poena prednosti (41:32), ali su onda izabranici Borisa Džidića zaigrali mnogo bolje.

Za dvije minute napravili smo seriju 9:2 i došli na samo jedan posjed zaostatka (43:41). Do odlaska na odmor uspjeli su naši košarkaši i izjednačiti rezultat, iako je Latvija 50 sekundi prije poluvremena imala plus pet. Čampara je prvo položio, a potom i pet sekundi prije kraja postigao trojku za izjednačenje.

Treću četvrtinu obje reprezentacije otvaraju nešto lošije s velikim brojem izgubljenih lopti. Na prve poene našeg nacionalnog tima čekali smo tri minute. Za pet minuta igre u trećoj četvrtini postigli smo svega dva poena što su Latvijci iskoristili i otišli na plus pet (55:50).

Imala je Latvija u jednom trenutku i plus sedam (59:52), ali su Džidićevi izabranici napravili seriju 7:0 za jednu minutu i došli do novog izjednačenja (59:59). U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se s neriješenim rezultatom (61:61).

Naša reprezentacija prvi put na susretu povela je u 32. minuti susreta. Čerkezović je izborio slobodna bacanja, pogodio oba i donio vodstvo (63:61) Džidićevoj ekipi. U naredne četiri minute postigli smo svega dva poena što Latvijci koriste i dolaze do velikih plus šest (71:65) četiri minute prije kraja. Zadržala je Latvija prednost i slavila rezultatom 79:74. 

Najefikasniji u redovima našeg tima bio je Čampara sa 16 postignutih poena, dok je Čerkezović dodao 15.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije