Čerkezović: Moramo učiti na greškama i spremni dočekati Latviju

Fena
Čerkezović: Moramo učiti na greškama i spremni dočekati Latviju
Muška juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hecegovine jučer je ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

Nakon pobjede u prvom kolu nad aktuelnim prvacima Evrope Francuzima, izabranici selektora Borisa Džidića jučer su u Bratislavi, u drugom kolu D-grupe EP-a, savladali domaćina Slovačku sa 73:68.

Selekciju BiH predvodili su Sani Čampara sa 20 poena, Emir Čerkezović sa 15 poena i devet skokova te Njegoš Sikiraš sa 14 poena.

Kapiten reprezentacije BiH Emir Čerkezović osvrnuo se na taj meč, te naglasio da nije bilo lako igrati protiv domaćina takmičenja.

"Očekivano težak meč pred domaćom publikom. Slovaci su nas uveli u njihov ritam igre što nam nije odgovaralo, ali na kraju smo u egal meču uspjeli slaviti. Moramo naučiti na greškama i pripremiti se za predstojeće utakmice", izjavio je Čerkezović.

U posljednjem kolu prve faze takmičenja juniori BiH 1. augusta igraju protiv Latvije, a Čerkezović napominje da bi pobjeda u tom meču selekciji BiH značajno olakšala nastavak takmičenja.

Nakon dva kola BiH je u vodstvu sa četiri boda, po tri imaju Francuska i Latvija, a Slovačka je posljednja sa dva boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije